11-10-2022

I dag begynder jeg at skrive på min blog.

Hej velkommen til min blog.
I dag skal være den første dag på min blog.
Min blog er mere en dag til dag ting uden at være en dagbog. Jeg vil bruge den til at fortælle og forklare ting jeg møde undervejs i mit strik og sjove ting jeg møder på min vej.
Derudover vil jeg gerne fortælle om de designprocesser jeg skal igennem hen af vejen.
Mit første design er faktisk en hårelastik jeg har lavet i samarbejde med Tante Grøn CPH.
Hvorfor designer man så en hårelastik ?
Jeg har gjort det fordi :
  1. Jeg bruger selv hårelastikker og frisøren siger at der skal være noget udenom den "rå" elastik man køber på pappet. Det er for ikke at slide på håret. OBS! Køb elastikker der ikke er sat sammen af metal. Der findes mange metalfølsomme maskiner i vores samfund i dag, jeg kunne godt forestille mig hvor besværligt det vil være herfra til Australien med en metaldims i håret, man har glemt er der.
  2. Under Corona skulle vi passe godt på hinanden og der blev talt meget om ting man skulle skifte hver dag, men jeg hørte ikke et ord om hårelastikker hvilket undre mig, men det er nemt klaret. Strik 15 - 20 hårelastikker i lyse farver og skift hver dag og put dem i din hjemmehæklede ( opskriften kommer hen af vejen) vaskepose og vask dem på 60 C, på den måde har du en frisk hver dag. På en eller anden måde kan jeg godt se at man har to hjemmehæklede vaskeposer. En som de blev vasket i sidst og nu opbevares i og så en til de brugte, der bare bindes for og kastes i vaskemaskinen. Jeg tænker en form for stringbag i bomuldsgarn, Havblik fra Tante Grøn CPH er en god mulighed, da netop dette garn tåler 60 C. Noget af farven vil gå af ved vask, men har man valgt lyse farver vil det ikke blive så udtalt.
  3. I vore dage skal mange konfirmationer og bryllupper køre i højeste gear, fint hvis man har midlerne til det. Med hårelastikker, evt. med et fint hulmønster, små bånd og perler, tænker jeg at man godt kan sætte konfirmandens og brudens hår op hjemme i køkkenet og på et lille budget kunne jeg godt forestille mig at dette er tiltalende, frem for en dyr frisørregning på en helligdag. Desuden tror jeg også det ville være relations skabende hvis Bedste lavede hårelastikken og evt. broderede dato på. For ikke at tale om hvis festens midtpunkt besluttede at lave hårelastikken selv og måtte have hjælp fra et andet familiemedlem for at gennemføre projektet, her er bare så mange menneskelige fordele og minder der kan bruges fremadrettet.

Hvis I kigger på billede herover kan I se en masse striber, det er forhåbentlig mit første udgivne bluse design. Det er StrikkeLones all round tee eller helårsbluse, undskyld at der er to navne, men jeg har endnu ikke rigtigt valgt om mine ting skal være dansk danske eller dansk med engelsk, men det finder jeg ud af inden jeg forhåbentlig udgiver den. Oven på det der er blusen ligger en lille rundpind og det er begyndelsen til den hårelastik der selvfølgelig skal følge med blusen. Jeg laver som sagt mine ting i samarbejde med Tante Grøn CPH og derfor bruger jeg også deres garner og det gør jeg også fordi de føre kvalitetsgarner som jeg godt kan lide at strikke med og have på, og dertil kommer at de er nogen rigtig søde mennesker, der også kan se om man har brug for et klap på skulderen og et venligt ord med på vejen, i min verden er det bare så fedt. Ærlig talt er vi blevet rigtig dårlige til det i Danmark, noget jeg i disse valgtider vil gøre til en af mine mærkesager, spændende om nogen af de etablerede partier vil støtte op om det også efter valget.
Tilbage til hårelastikken. Den er strikket efter den opskrift jeg har lavet og som ligger på Tante Grøn CPHs hjemmeside( tantegroencph.dk) som en gratis opskrift og striberne skal laves som helårsblusens stribe mønster. Dette er komponeret på den måde, at jeg har lagt de nøgler af Havblik som jeg vil bruge/har ned i en pose jeg ikke kan se igennem og så trækker jeg et nøgle når jeg skal have en ny stribe i en ny farve. Så beder jeg Jens(min mand) om et sige et tal mellem 0 - 5 og det bestemmer så hvor mange omgange jeg skal strikke den nye stribe. Hvis Jens skal noget ude i byen laver vi en liste på 20 - 25 tal mellem 0 - 5 og så begynder jeg bare fra toppen og går nedad. Jeg bruger kun lister når han ikke er hjemme for det er hyggeligere at han som det rare menneske han er har del i mit strik. Hvis jeg en periode kommer ind i en stime med støvet blå fx. så gør jeg det at jeg lader garnnøglet bliver oppe af posen over måske 4 striber, ryster posen og lægger nøglerne ned igen. På den måde får jeg "flyttet" mig selv, for farve stimer har også noget at gøre med at man tager op og lægger ned i et bestemt mønster helt ubevidst, det hjælper at ryste posen så får man ikke gamle Ole hele tiden.
Det er min mening at udvikle på min hårelastik opskrift over tid. De vil blive lagt op under opskrifter på hjemmesiden, nogen vil være gratis, mens andre vil koste lidt alt efter hvor meget tid der er gået med af konstruere opskriften om.
Det var alt for i dag og jeg håber jeg fik det hele med for det er 2.gang jeg skriver det for jeg glemte selvfølgelig at gemme 1. gang, men det er jo også 1. gang jeg bruger dette system, så jeg må tilgive mig selv for alle mine begynderbøffer, det håber jeg også I andre vil gøre.
Jeg ville blive rigtig glad for en besked og rundt omkring vil der være steder hvor man kan skrive til mig.
Hav det godt og pas godt på jer selv.

Kh

Strikke Lone