Dagens høst

Mærkeligt billede til en strikkehjemmeside.

Det vil der være nogen der synes, men dette handler om det lejlighedsvise på min hjemmeside. Det lejlighedsvise henviser til at min mand og jeg bor i en lejlighed på 87 m2, der ligger i stuen og med lille have. Det er dyrt på den lange bane at bo i lejlighed, man spare ikke friværdi op, huslejen falder ikke i takt med at man får betalt boligen ud,, men men når der ryger et vandrør eller taget skal skiftes skal man hverken hyre eller betale en håndværker. Ved man ikke hvordan man skal skifte en pakning i en vandhane kommer viceværten og vise en hvordan man gør og gerne flere gange til det er feset ind på lystavlen. Det var det rent praktiske ved det lejlighedsvise.

Noget andet ved det lejlighedsvise er at jeg vil bestræbe mig på at vise hvordan man overlever i en lejlighed når ens hjerte egentlig ligger der hvor man skulle have et lille hus på landet pga ens drømme om fårehold, farvning af garn, design og en lille gårdbutik oppe ved vejen. Kurven herover symboliserer at jeg lejlighedsvis har været ude og samle plantemartriale til solfarvning, en farvemetode der i den grad egner sig til plantefarvning af garn i en lejlighed, helst med et sydvendt vindue, men det vender jeg tilbage til senere.

Det 3. lejlighedsvise der hentydes til er at jeg er den heldige vinder af alskens besværligheder både fysisk og psykisk og det kan spille ind i hvor stabil jeg er til at skrive her på siden. Mange gange tror jeg, at jeg kan mere end jeg kan og får lovet for meget til for mange. Det er det jeg vil tage i opløbet for ikke at skuffe for mange med at love ting, der kun bliver halvt færdigt, for mit hjerte trivedes ikke med langvarig stress og jeg kan faktisk stille træskoene af det, så derfor lejlighedsvis. Det er du simpelthen nødt til acceptere, hvis du vil følge mig, ellers bliver du for irriteret og jeg skal hilse og sige det ikke hjælper at sige jeg skal tage mig sammen.

Hvorfor så strukturstrik?

Fordi dette ord i min ordspilsverden også har flere forskellige bestydninger. Struktur er både og en af mine spidskompetancer. Jeg er rigtig god til at lave planer, men at følge dem er en helt anden sag.

Det er mit håb at det at jeg , overfor mig selv, forpligter mig på at lave en mindre podcast hver uge så det bliver en rytme i hver weekend at optage, redigerer til husbehov og uploade ugens podcast kan give min uge mere struktur. Det er nødt til at være i weekenden for der har vi ikke hele huset fyldt med mennesker fra hjemmeplejen, lægebesøg, videomøder, bostøtte, i ved alt det kronisk syge kan få tiden til at gå med. MEN i weekenderne er vi os selv, kun afbrudt af et enkelt hjemmeplejebesøg om dagen ca. kl 16. Og lige nu er jeg ved at glemme ugens højdepunkt for mig strik hver mandag 14 - 17 i Seniorhuset på Toldbodgade, Odense havn. Det er den dag i ugen jeg bliver luftet, fordi jeg af forskellige årsager ikke kan tage offentlige transportmidler inden for bygrænsen og derfor bruger 2 af mine 104 ture/år med flex for at komme frem og tilbage. Med sommerferier og andre tider Seniorhuset er lukket er der så også ture til det løse, besøg i Holbæk hos min Svigerinde og bror, besøg hos min far og ikke mindst 4 ture til jul og nytår hos en af mine rigtig gode venner som jeg har holdt jul og nytår sammen med i 26 år.

Noget andet med struktur er at jeg med hjemmeplejens hjælp er ved at få sat skik på hjemmet og der har jeg hele tiden skudt hjemmeside og podcast foran mig til alt blev/bliver som det skal være herhjemme, men her har jeg skåret lige igennem nu, at hvis hjemmeside og podcast skulle blive til noget var det nu struktur eller ej. Så derfor bliver i også vidende til min/vores rejse mod et hjem der er til at holde ud at være i, med mere luft, fravær af garn i nogen rum og plads til at Jens kan gå frit uden at falde over en IKEApose med garn.

Og så er der lige strukturstrikken, hvis lace, farvestrik og andre ting hvor man sætter maskerne i den rigtige rækkefølge, kan gå ind under strukturstrik, ja så elsker jeg det bare og hvem af os der søger en sådan side her gør ikke det.

Så igen velkommen til Lejlighedvis Strukturstrik med StrikkeLone, jeg håber I får noget ud af det.